In drie stappen naar een nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt net even anders dan de aankoop van een bestaand huis. Van het aanbod en de mogelijkheden, tot de manier van inschrijven. In drie stappen helpen we je op weg.

#1 Zet je wensen op een rij

Hoe ziet jouw ideale woning eruit? Zet eerst je wensen op papier. Dit biedt overzicht en helpt je gericht zoeken naar jouw toekomstige nieuwbouwwoning. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel woonruimte en (slaap)kamers je wenst, of je graag een tuin, terras of balkon wilt en welke voorzieningen je belangrijk vindt om in de buurt te hebben.

Tip! Denk ook een aantal jaar vooruit. Verwacht je binnenkort veranderingen in je leefsituatie? Houd er rekening mee dat er tijd zit tussen het moment van het ondertekenen van je koopcontract en de daadwerkelijke sleuteloverdracht. Wellicht veranderen jouw wensen wel in de tussentijd.

Bellevue stappen nieuwbouw

#2 Verdiep je in jouw financiële situatie

Naast je wensen, is het ook belangrijk om je financiële mogelijkheden in kaart te brengen. Weet je in welke prijsklasse je een woning kunt kopen? Welk bedrag je kunt lenen? Bespreek je financiële situatie met een financieel adviseur en laat een financiële haalbaarheidscheck uitvoeren. Deze haalbaarheidscheck geeft duidelijkheid of je een nieuwbouwwoning kunt betalen.

Houd bij het bepalen van je budget ook rekening met extra kosten voor bijvoorbeeld de inrichting, de keuken, de vloer, de wand- en plafondafwerking en eventueel meerwerk. Meerwerk kun je in enkele gevallen (deels) meefinancieren binnen je hypotheek. Dit is het geval wanneer de hypotheekverstrekker vindt dat het meerwerk waardeverhogend is voor je woning. Anders heb je hiervoor eigen geld nodig. Een financieel adviseur kan je hierin begeleiden.

Bellevue stappen nieuwbouw

#3 Schrijf je in

Alle informatie vind je op de website. Bekijk de interactieve kavelkaart, de sfeerplattegronden en de verkooptekeningen. Heb je jouw favoriete woning gevonden? Via de website kan je je inschrijven. Hier kun je ook lezen hoe de verkoopprocedure verder verloopt.