Verkoopprocedure

Je hebt een appartement in Bellevue op het oog. Welke stappen moet je doorlopen om jouw keuze kenbaar te maken? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop van Bellevue in zijn werk gaat.

1. Oriënteer je op de website

Wanneer de verkoop start, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.

Tip! Voordat je een keuze voor een appartement maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren.

2. Inschrijven appartement

Schrijf je in via het digitale inschrijfformulier op jouw favoriete bouwnummer(s). Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder!

Inschrijven appartement →

 

Extra voorwaarden Petite en Moyenne

  • Voor type Petite en Moyenne geldt een zelfbewoningsplicht. De gekochte woning mag wel worden verhuurd aan eerste- of tweedegraadsfamilie (ouders, kinderen, broers en zussen).
  • Voor de appartementen type Petite geldt er een inkomensgrens van een (gezamenlijk) belastbaar inkomen van maximaal € 65.000,- (inclusief vakantiegeld, dertiende maand en eventuele vergoedingen)
  • 36 appartementen van woningtype Petite vallen onder de Regeling KoopStart van Stichting OpMaat.

3. Toewijzing

Heb je een appartement toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar contact met je op om een afspraak te maken. Heb je geen woning toegewezen gekregen of schrijf je je in na de verkoopperiode? Dan kom je automatisch op de reservelijst te staan.

4. Gesprek met de makelaar

Tijdens het gesprek met de makelaar ontvang je aanvullende informatie over Bellevue en het appartement. Ben je nog steeds geïnteresseerd? Dan krijg je een ‘optie’ op het appartement. Het appartement is nu voor je gereserveerd. Meestal verstrekt de makelaar een optie van één week. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen.

5. Beslissen

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? Dan maak je een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te bespreken en vervolgens (digitaal) te ondertekenen.

Nog vragen? Bekijk onze FAQ.