Verkoopprocedure

Je hebt een appartement in Bellevue op het oog. Welke stappen moet je doorlopen om jouw keuze kenbaar te maken? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop van Bellevue fase 1 in zijn werk gaat.

1. Oriënteer je op de website

Wanneer de verkoop start, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.

Tip! Voordat je een keuze voor een appartement maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren.

2. Inschrijven

Tijdens de verkoopperiode, van dinsdag 31 mei 18.00 uur tot maandag 13 juni 9.00 uur, kun je je via het formulier op de website online inschrijven op jouw voorkeurswoning(en). Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder!

3. Loting bij de notaris

De appartementen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van loting door de notaris. De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluitingsdatum.

Let op: je meest recente inschrijving wordt meegenomen in deze loting en er wordt maximaal één inschrijving per huishouden meegenomen in de loting.

4. Toewijzing

Heb je een appartement toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar contact met je op om een afspraak te maken. Heb je geen woning toegewezen gekregen of schrijf je je in na de verkoopperiode? Dan kom je automatisch op de reservelijst te staan.

5. Gesprek met de makelaar

Tijdens het gesprek met de makelaar ontvang je aanvullende informatie over Bellevue en het appartement. Ben je nog steeds geïnteresseerd? Dan krijg je een ‘optie’ op het appartement. Het appartement is nu voor je gereserveerd. Meestal verstrekt de makelaar een optie van één week. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen.

6. Beslissen

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? Dan maak je een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te bespreken en vervolgens (digitaal) te ondertekenen.

Nog vragen? Bekijk onze FAQ.