De SWK Garantie- en Waarborgregeling is van toepassing. Garantievoorwaarden/-termijnen zijn centraal vastgelegd. Op de website van het SWK is hier meer over te lezen.
Helaas is dit niet mogelijk. De appartementen in Bellevue zijn nog niet (eerder) gebouwd.
Er komen deelauto's in het openbaar gebied, in de directe nabijheid van Bellevue. Als bewoner kun je hiervan gebruikmaken met een abonnement. Je betaalt in dat geval maandelijks voor het abonnement en je gereden kilometers. Via een app kun je van te voren een auto reserveren. Op deze manier staat er een auto voor je klaar, wanneer je er een nodig hebt.
In het kader van een schoner milieu, zijn er in Bellevue minder parkeerplaatsen beschikbaar dan het totaal aantal appartementen. Met het station om de hoek en de beschikbare deelauto’s, is het toch mogelijk om gemakkelijk op je plaats van bestemming te komen. Vooraf is vastgesteld welke appartementen een eigen parkeerplaats krijgen. De appartementen van het type Petite en deel van de Moyennes, hebben géén eigen parkeerplaats. Door de Gemeente worden er geen parkeervergunningen verstrekt in de omgeving. Parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage Berlijnplein of andere openbare parkeerplaatsen in de buurt.
Ja, de appartementen worden voorzien van glasvezel.
Ja, het hang- en sluitwerk van de appartementen voldoet aan Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).
De wanden worden behangklaar (dus niet sausklaar) afgewerkt.
De plafonds in de appartementen zijn circa 2.6 meter hoog, uitzonderingen daargelaten.
De daken van Bellevue worden voorzien van zonnepanelen.
De appartementen worden uitgerust met een warmte-koudesysteem (WKO) en vloerverwarming.
De appartementen worden exclusief keuken, maar inclusief badkamer en toilet opgeleverd. Er zijn keuken-, sanitair- en tegelleveranciers verbonden aan het project.
Het is mogelijk om voor de sluitingstermijn op basis van de te kiezen opties het appartement aan te laten passen. Bespreek eventuele wensen met de projectmakelaar of kopersbegeleider.
De plattegronden van de appartementen, die in verkoop zijn, vind je op de downloadpagina.
Alle appartementen in Bellevue zijn koopappartementen.
Kopen met Koopstart houdt in dat je een appartement koopt voor een lagere prijs dan de marktwaarde. Heijmans verleent je in dit geval een 'koperskorting' waardoor je hypotheeklasten lager zijn. Als je het appartement weer verkoopt, wordt de verkoopopbrengst hiermee verrekend, samen met een (vooraf bepaald) aandeel in de waardeontwikkeling. Meer informatie hierover vind je op de website.
In Bellevue worden 36 Petite-appartementen aangeboden met een KoopStartregeling van Stichting OpMaat.
De prijzen van de appartementen van het type Petite en Moyenne zijn gemaximaliseerd door de Gemeente.
Voor de appartementen van het type Petite en Moyenne geldt een zelfbewoningsplicht van 8 jaar vanaf eerste eigendomsverkrijging bij notarieel transport. Voor 36 appartementen type Petite geldt de KoopStartregeling en loopt de zelfbewoningsplicht door zolang deze regeling van toepassing is. Daarnaast geldt voor deze 36 appartementen dat het appartement de eerste 3 jaar na notariële overdracht niet mag worden doorverkocht.
Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van SWK.
Alle appartementen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van een appartement heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw appartement gegarandeerd wordt afgebouwd, mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Kijk voor meer informatie op www.swk.nl.
Dit is de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Kijk op www.swk.nl voor meer informatie.
In tegenstelling tot een bestaande woning, koop je een nieuwbouwwoning vrij op naam. Hierdoor worden bepaalde kosten niet in rekening gebracht (zie ook: Wat betekent ‘vrij op naam’?). Daarnaast heb je bij een nieuwbouwwoning in de eerste jaren nauwelijks onderhoudskosten en is het heel prettig voor je portemonnee dat je woning goed geïsoleerd is.
Het opschortingsrecht houdt in dat je als koper het recht hebt om de betaling van de laatste 5% van de aanneemsom uit te stellen, totdat alle eventuele opleverpunten zijn opgelost. Heijmans stelt hiervoor een bankgarantie van 5%. Je betaalt als koper dus van tevoren wel 100% van de aanneemsom aan Heijmans.
Dit is de datum vanaf wanneer je als koper rente verschuldigd bent. De rentefixatiedatum is 30 december 2025.
De aanvullende rente is de rente die je betaalt vanaf het moment van overeenkomen tot de datum van transport bij de notaris. De aanvullende rente is fiscaal aftrekbaar en wordt ook wel transportrente genoemd.
De bouwrente is letterlijk de rente die je tijdens de bouw van je nieuwe appartement dient te betalen. De rentefixatiedatum staat op 30 december 2025. Als je later in het traject de woning koopt, ben je de bouwrente verschuldigd tot de datum van tekenen van de leveringsakte bij de notaris.
Het hebben van dubbele woonlasten valt niet te voorkomen bij de koop van een nieuwbouwwoning. Totdat je nieuwbouwwoning klaar is moet je immers ergens anders wonen. In deze periode betaal je naast de bouw van je nieuwe appartement, ook voor je huidige onderkomen. Hoe groot de dubbele lasten zijn, is afhankelijk van de fase in het bouwproces en uiteraard jouw persoonlijke situatie. Laat je hierover goed voorlichten door een hypotheekadviseur.
Tijdens de bouw van jouw nieuwe appartement betaal je de aannemer in termijnen voor het werk dat hij verricht, de aanneemsom. De termijnen zijn gekoppeld aan de voortgang van de bouw. In de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) staat precies binnen welke termijnen je moet betalen. Is de bouw al gestart op het moment dat je de woning aankoopt? Dan betaal je bij de notaris ook direct de reeds vervallen termijnen, eventuele bouwrente en aanvullende rente (transportrente).
De grondkosten betaal je tijdens het transport (het tekenen van de leverings- en hypotheekakte) bij de notaris. Je kunt betalen uit eigen middelen of vanuit je hypotheek en de factuur doorsturen naar je hypotheekverstrekker.
Wanneer je de hypotheek niet rond krijgt binnen de financieringsvoorbehoudstermijn van 2 maanden, kun je de koop kosteloos ontbinden. In dat geval moet je wel een verklaring van een bank overleggen waarin staat dat je de financiering niet rond krijgt.
Vanaf het moment van aankoop en het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) gaat je financiële voorbehoud in en is het de bedoeling dat je je hypotheek rondmaakt. Je hypotheekadviseur kan vanaf dat moment al hypotheekoffertes bij de bank opvragen. Deze zijn echter maar een bepaalde tijd geldig en er zijn vaak kosten verbonden aan de verlening ervan. De hypotheekakte zelf teken je tijdens het transport bij de notaris. De uiterste transportdatum is 30 december 2025.
Hoe graag je het appartement ook wilt, de koop (met bijkomende kosten) moet financieel wel haalbaar zijn. We adviseren je daarom vroegtijdig je financiële situatie in kaart te brengen en financieel advies in te winnen. Hiervoor kun je een afspraak maken met een hypotheekadviseur of je stelt je vraag bij de makelaar. Een hypotheekadviseur kan vrijblijvend een haalbaarheidscheck voor je uitvoeren.
Kopen met KoopStart houdt in dat je een appartement koopt voor een lagere prijs dan de marktwaarde. Heijmans verleent je in dit geval een 'koperskorting', waardoor je hypotheeklasten lager zijn. Als je het appartement weer verkoopt, wordt de verkoopopbrengst hiermee verrekend, samen met een (vooraf bepaald) aandeel in de waardeontwikkeling.
In Bellevue worden 36 Petite-appartementen aangeboden met een KoopStartregeling van Stichting OpMaat.
Op dit moment zijn de exacte servicekosten nog niet vastgesteld.
Wanneer je een nieuwbouwwoning ‘vrij op naam’ (v.o.n.) koopt, neemt de verkopende partij de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening. Het gaat om de overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de transportakte. Als koper hoef je deze dus niet te betalen! Als koper betaal je bij een prijs ‘vrij op naam’ het volgende: grondkosten, aanneemsom (inclusief eventuele KAO-meerwerkopties), eventuele bouwrente en aanvullende rente (transportrente).
Bewoners met een eigen parkeerplaats kunnen in de parkeerkelder van Bellevue parkeren. De overige bewoners en bezoekers kunnen parkeren in parkeergarage Berlijnplein of op eventuele andere openbare parkeerplekken.
De Vereniging van Eigenaren regelt het onderhoud van het groen en wordt hierbij geholpen door het aanwezige, slimme bewateringssysteem.
Voor vuilnis zijn er ondergrondse containers in het openbaar gebied.
Nee, dit kunnen wij op het moment niet garanderen.
Nee, dit behoort niet tot de mogelijkheden tenzij je een berging hebt die aan je appartement grenst.
Overleg dit altijd met de makelaar of jouw adviseur.
Natuurlijk wil je de vorderingen van de bouw van je nieuwe appartement van dichtbij bekijken. Hiervoor organiseren we kijkdagen. Wanneer deze kijkdagen plaatsvinden, is afhankelijk van de voortgang van de bouw. Veiligheid is hierbij een belangrijke factor. We zullen in ieder geval het inmeten van vloerafwerking, raambekleding en de keuken tijdig mogelijk maken. Voor de kijkdagen word je als koper uitgenodigd.
Ja, we leveren de appartementen op die klaar zijn en waarbij de aangrenzende openbare ruimtes gereed zijn. Ook als het complex nog in aanbouw is. Het kan dus zijn dat je appartement wordt opgeleverd terwijl er nog bouwwerkzaamheden plaatsvinden.
De prognose is dat de eerste appartementen eind 2027 worden opgeleverd. De bouwtijd bedraagt ongeveer 3 jaar.
De prognose is dat de bouw start in het eerste kwartaal 2025.
De projectmakelaars van Bellevue zijn De Keizer Makelaarsgroep, Beumer Nieuwbouw en Brecheisen Makelaars Leidsche Rijn. Zie de contactpagina voor de gegevens.
Na het (online) ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst door beide partijen, heb je een bedenktijd van één kalenderweek
De appartementen van het type Petite worden door de notaris toegewezen na een loting. De appartementen van de andere types worden toegewezen op basis van beschikbaarheid en eerste voorkeur. De uitzondering hierop is dat indien kopers uit de eerdere verkoopperiode zich dit keer opnieuw voor hetzelfde bouwnummer inschrijven, zij dat bouwnummer automatisch toegewezen krijgen.
Wil je je na het versturen van het inschrijfformulier toch inschrijven op een ander bouwnummer? Schrijf je dan nogmaals in. We zullen jouw meest recente inschrijving verwerken.
Op de website vind je het digitale inschrijfformulier. Je kunt je op maximaal 5 bouwnummers inschrijven. Dat mogen er ook minder zijn. Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail van je inschrijving.
De inschrijfperiode loopt vanaf de start verkoop op 4 november tot en met 18 november 12.00 uur. Na deze termijn kom je automatisch op de reservelijst.
Nee, naar verwachting gaat Bellevue in 4 fases in verkoop. Fase 1 bevat de helft van het Klifgebouw aan de kant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Fase 2 de andere helft. Fase 3 het Poortgebouw en fase vier het Valleigebouw. Indien je interesse hebt in één van de appartementen, neem contact op met één van de projectmakelaars of Heijmans.